JanKa. Wydawnictwo i...
kontakt wydawnictwo redaktornia poradnia dtp przyślij tekst
 
 
 
sprzedaż
nowości





zapowiedzi
Grzegorz Gortat
„Mur”

Recenzje

Joanna Bartoń, „Do niewidzenia, do niejutra”


16.03.15 Janina Koźbiel
JanKa
Debiutancka książka Joanny Bartoń to rzecz oparta na paradoksach. Wielce ekscytujących. Ujawnia się to już w tytule, przywołującym byty-niebyty. Zwrot „do niewidzenia” może nawet zapisany jest w słowniku, a przynajmniej jego druga część, ale „do niejutra”?

więcej...


*
01.09.2015 kinga
Przeczytane... Napisane...
Joanna Bartoń wkroczyła w świat literatów książką odważną, wstrząsającą, której nie wolno zignorować.

więcej...


04.07.2015 Katarzyna Stec
Książki na czasie
Kiedy język zostaje spuszczony ze smyczy, powstaje właśnie taka książka.

więcej...


03.07.2015 Natalia Żórawska
artPapier 13 (277)/2015

Joanna Bartoń swoim debiutanckim „Do niewidzenia, do niejutra” może mocno wstrząsnąć czytelnikiem, gdy rozpina emocje bohaterów między dwoma skrajnościami - miłością i śmiercią.

więcej...


23.06.2015 M. J. Kursa
Ksiażka zamiast kwiatka

Nie brakuje w niej dramatu, ale znajdziecie i szczyptę humoru.

więcej...


17.06.2015 Joanna Borowska
Nowa Gazeta Literacka

Świetna lektura nie tylko dla osób, które lubią rzeczy „piękne”, ale też dla czytelników gustujących w szybkiej akcji i złożoności zdarzeń.

więcej...


15.05.2015 Iwona Banach
BiblioNETka

Autorka bawi się językiem, ale inteligentnie, pięknie i na poziomie, czym szczerze zachwyca.

więcej...


04.05.2015 Katarzyna Krzan
blog autorski

„Do niewidzenia, do niejutra” to brawurowy popis lingwistyczny, błyskotliwa opowieść o życiu, jego absurdach i sensie.

więcej...


28.04.2015 gaba
IRKA

Jak rozpocząć powieść, która wciągnie czytelnika bez reszty?

więcej...


07.04.2015 Jarosław Czechowicz
Krytycznym okiem...

Autorka ma tupet, dużo pewności siebie i naprawdę sporo do powiedzenia.

więcej...


02.04.2015 Anna Sakowicz
anna-sakowicz.blog.pl

Sarkazm, absurd i specyficzny humor, a do tego mądra treść to jest dokładnie to, czego oczekuję.

więcej...


01.04.2015 Magdalena Knedler
Czytajmy Polskich Autorów

Joanna Bartoń znakomicie porusza się między tym, co odegrane, a tym, co spontaniczne.

więcej...


Początek Recenzje Główna

książki
autorzy
wywiady
recenzje
linki
galeria