JanKa. Wydawnictwo i...
kontakt wydawnictwo redaktornia poradnia dtp przyślij tekst
 
 
 
sprzedaż
nowości





zapowiedzi
Grzegorz Gortat
„Mur”

Recenzje

Wojciech Szlęzak, „Cień jabłoni”


28.11.16 Janina Koźbiel
JanKa
Czy samemu trzeba wejść w smugę cienia, by docenić kunszt starych mistrzów, przejąć się ich sposobami myślenia, ich ideałami? Chcieć rozumieć, a nie tylko z nimi na oślep polemizować?

więcej...


*
05.06.2017 Justyna Marta
MoznaPrzeczytac.pl

Osobiście odbieram „Cień jabłoni” jako afirmację dwóch niezwykle ważnych dla mnie filozofii - życia w rytmie SLOW i MINDFUL.

więcej...


27.03.2017 Wacław Holewiński
Pisarze.pl

Zaimponował mi „Cieniem jabłoni” - nie ma co ukrywać (a po pierwszym rozdziale byłem gotów rzucić tę książkę w diabły).

więcej...


21.03.2017 Dominika Rygiel
Bookiecik

Propozycja Szlęzaka to ambitna, podszyta egzystencjalnym bólem, dająca swoiste ukojenie i możliwość wyciszenia się opowieść, proza jeszcze dojrzewająca, niesłychanie dobrze rokująca na przyszłość.

więcej...


20.03.2017 Justyna Gul
Qulturasłowa

Szlęzak nie musi dodatkowo przykuwać uwagi gwałtownymi zwrotami akcji czy skomplikowanymi zabiegami - czytelnik koncentruje się na opowieści już od pierwszych jej stron i z tego transu wcale nie chce się wyzwolić.

więcej...


01.01.2017 Katarzyna Tuszyńska-Jąkalska
Wielbicielka książek

To było dla mnie niezwykłe doświadczenie, a zarazem piękna podróż emocjonalna i intelektualna.

więcej...


01.01.2017 Adam Kraszewski
naTemat.pl

Wojciech Szlęzak ustawił bardzo wysoko poprzeczkę swojej konkurencji, która właśnie teraz planuje przyszły sukces literacki.

więcej...


30.12.2016 Jarosław Czechowicz
Krytycznym okiem...

Cała ta książka to jeden wielki sprzeciw wobec pośpiechu i małostkowości.

więcej...


28.11.2016 Zuzanna Majer
PROwincja

Czytając, miałam wrażenie, że autor starał się dotykać spraw najważniejszych, traktować sam siebie serio i przekraczać własne granice.

więcej...




Początek Recenzje Główna

książki
autorzy
wywiady
recenzje
linki
galeria